ავტორიზაცია все шаблоны для dle на сайте newtemplates.ru скачать
რეკლამა საიტზე
 
  • 20:00 – როგორ მოვამზადოთ დაბალკალორიული ნამცხვარი ჭარხლისგან! გაიგეთ ის რაც აქამდე არ იცოდით და არ გსმენიათ! 
  • 19:57 – 5 გზა თუ როგორ აიცილოთ თავიდან კბილების ფერის ცვლილება და როგორ მოიშოროთ მოწევისგან დატოვებული ლაქები ნატურალურად. 
  • 19:56 – გაიგეთ მიზეზი რა იწვევს შებერილ მუცელს, როგორ უმკურნალოთ მას და დაიკლოთ წონაში სულ რაღაც ერთ ღამეში! 
  • 19:54 – 52 წლის ქალბატონი ჩინეთიდან, რომელიც თავისი ახალგაზრდობის საიდუმლოს ამხელს, რაც მხოლოდ და მხოლოდ უბრალო სამზარეულოს ინგრედიენტს წარმოადგენს. 

უამრავმა ადამიანმა მსოფლიოს გარშემო ბანანის კანების ჭამა დაიწყო! გაიგეთ ის, რაც აქამდე არ იცოდით მასზე!

უამრავმა ადამიანმა მსოფლიოს გარშემო ბანანის კანების ჭამა დაიწყო! გაიგეთ ის, რაც აქამდე არ იცოდით მასზე!
Загрузка...
დიახ, არ მოგესმათ! შეგიძლიათ ბანანის კანები მიირთვათ და ის არათუ საშიში, არამედ პირიქით, ძალიან სასარგებლოა თქვენი ჯანმრთელობისთვის.
ამერიკაში ისევე, როგორც მსოფლიოს უმრავლეს ქვეყანაში, ბანანის კანებს უბრალოდ ნაგავში მოისვრიან. მაგრამ ისეთ ქვეყანაში, მაგალითად, როგორიცაა ინდოეთი, მას ბანანთან ერთად ჭამენ და უკვე საუკუნეებია მის დადებით თვისებებზეც საუბრობენ.
ბანანის შიგნითა ნაწილი შედარებით რბილია, ხოლო მისი კანი სრიალა და საკმაოდ სქელი შემადგენლობისაა. ის შეგიძლიათ მიირთვათ თვითონ ბანანთან ერთად დაბლენდერებული, შეგიძლიათ შეწვათ, გამოაცხოთ ან თუნდაც მოხარშოთ 10 წუთით. ცეცხლი მისი კანის შემცველობას შლის, არბილებს და შესაბამისად ხდის მარტივად დასაღეჭს და მოსანელებელს.
რაც უფრო მწიფეა ბანანი, მით უფრო თხელი და ტკბილია მისი კანი. ეს მისი ჰორმონის დამსახურებაა - ეთილენის, რომლის რაოდენობაც დამწიფებასთან ერთად იზრდება. ასევე მისი დამსახურებით ხდება პიგმენტის შეცვლაც, დაუმწიფებელი ბანანის კანს მწვანე ფერი აქვს, რაც უფრო დიდი ხნისაა ია ყვითელ ფერს იღებს, ხოლო ბოლოს, კარგად დამწიფებისას კი ყავისფერი ხდება.


ბანანის უპირატესობები:

რბილი, საშუალო ზომის ბანანი შეიცავს სასარგებო საკვები ნივთიერებებს იმ პროცენტით, რომლის მიღებაც აუცილებელია დღის განმავლობაში ადამიანის ორგანიზმისთვის.
- 12% დღიურად მისაღები ბოჭკოვანი შემცველობის, რაც ამცირებს შაქრიანი დიაბეტის განვითარების რისკს.
- 17% C ვიტამინისა, რომელიც აძლიერებს თქვენს იმუნიტეტს და დაგეხმარებათ ზრდასა და განვითარებაში.
- 20% B-6 ვიტამინისა, რომელიც მიღებულ საკვებს ორგანიზმში აქცევს ენერგიად.
- 12% კალიუმის მინერალის, რომელიც ეხმარება ქსოვილებს განვითარებაში და ზოგადად ორგანიზმს.
- 8% მაგნიუმის მინერალი, რომელიც მნიშვნელოვანია ორგანიზმის ენერგიისთვის, არეგულირებს გლუკოზასა და სისხლის წნევას.

იმ შემთხვევაში თუ თქვენ მიირთმევთ ბანანს მის კანთან ერთად, კიდევ უფრო მეტ სასარგებლო ნივთიერებებს მიიღებთ, ვიდრე ზემოთ ჩამოვთვალეთ. მისი კანი შეიცავს დიდი ოდენობით B6 და B12 ვიტამინს, ასევე კალიუმსა და მაგნიუმს. ის აგრეთვე შეიცავს პროტეინებსა და ბოჭკოვანი შემცველობის ნივთიერებებს.
ბანანის კანის ჭამა არამარტო სასარგებლოა თქვენთვის, არამედ კარგია გარემოსთვისაც.


ბანანის კანის სხვა დანიშნულება:

იმ შემთხვევაში თუ არ შეგიძლით ბანანის კანის ჭამა, ჩვენ შემოგთავაზებთ კიდევ რამდენიმე რჩევას თუ როგორ გამოიყენოთ ბანანის კანი სხვა დანიშნულებისთვის ისე, რომ თქვენც მიიღოთ სარგებელი და არც გარემო დააზიანოთ.

- ბანანის კანის რამდენიმე ნაჭერი მოათავსეთ წყალში და გააჩერეთ ასე რამდენიმე დღის განმავლობაში, შემდეგ კი გამოიყენეთ თქვენი მცენარეების მოსარწყავად. ამ გზით მცენარეები მიიღებენ სხვადასხვა ნივთიერებებს, რაც მათ ზრდას უფრო ჯანსაღს და ძლიერს გახდის.
- შეგიძლიათ კანებისგან ბანანის ძმარი მოამზადოთ, რომელსაც დაამატებთ სალათებში.

აუცილებელია, რომ თუ ბანანის კანს გამოიყენებთ საჭმელად, პირველ რიგში, კარგად გარეცხოთ და გაასუფთაოთ ის.скачать dle 10.5фильмы бесплатно

მოგეწოანთ ჩვენ მიერ შემოთავაზებული სტატია? გთხოვთ დააჭიროთ ღილაკს
Загрузка...
დატოვეთ კომენტარი
გამოკითხვა
10 ბალიანი სისტემით რა შეფასებას მისცემდით ჩვენს საიტს?
სოციალური ქსელი